У оквиру сарадње са Државним универзитетом „Лобачевски“ (ННГУ), наши ученици су 28. јануара присуствовали онлајн-презентацији овог универзитета. О њему је говорио проф. Константин Кемајев, са посебним освртом на могућност да наши ђаци студирају на неком од бројних факултета овог универзитета, и то о трошку РФ.

Наш бивши ученик, сада студент на магистарским студијама Петар Јанковић говорио је о својим искуствима са петогодишњих основних студија на ННГУ, на смеру Хемија нафте и гаса.

Дмитриј Корјаков, сарадник Српског центра при ННГУ, такође се обратио нашим ученицима и изразио спремност да пружи помоћ по свим питањима везаним за подношење захтева за добијање стипендије. Он већ неколико година пружа такву помоћ свим студентима ННГУ из Србије.

    

Наши ученици су поставили неколико питања у вези са факултетима на којима се студира на енглеском језику, а такође и питања везана за студентски стандард.

Подсећамо – на оновним студијама на ННГУ тренутно је петоро наших бивших ученика, док су двојица већ дипломирала прошле школске године.  Веома смо поносни на све наше ђаке који су, по препоруци школе, добили стипендије за студије на ННГУ. У којој мери од њиховог труда зависи успех говори и чињеница да је Немања Ћулибрк на последњој години студија био стипендиста НИС-а, Петар Јанковић је на последипломским студијама и стипендиста је компаније „Huawei“, а Бранислава Јанковић, као студенткиња 3. године Института за радиофизику и сарадник професора Умнова А.Л., иза себе има већ неколико учешћа на међународним конференцијама.  

Срдачно се захваљујемо Константину Кемајеву, Димитрију Корјакову и Петру Јанковићу, као и свим нашим пријатељима са Универзитета „Лобачевски“. Њима и нашим студентима желимо пуно успеха у даљем раду.

Управа школе