Од 12. до 17. фебруара 2019. године, ученици и професори гимназије из Минхена били су гости наше школе. Постарали смо се да гостима, који никада пре нису путовали у Србију, приредимо несвакидашње и незаборавно искуство. Ученици домаћини су, заједно са својим родитељима, указали гостима топло гостопримство.
За време ове посете, спектар активности био је разнолик – професорке наше гимназије Светлана Вучић, Бојана Богнар и Милица Ђукић Аврамовић одржале су часове немачког језика, енглеског језика и час физике.

 

Посетили смо Сремске Карловце, у којима смо видели значајне грађевине везане за српску историју, многе музеје и друге знаменитости. Обишли смо фрушкогорски манастир Гргетег и Петроварадинску тврђаву. Осим тога, ученици су преостало, слободно, време искористили на најбољи могући начин – у заједничком дружењу.  Ишли су у биоскоп, на клизање, куглање, ласер-таг, шетали градом и играли разне друштвене игре у породицама домаћина. Из свега тога се развило једно искрено пријатељство, које ће дуго трајати. Растанак је био изузетно тежак, али и дирљив, а ученици наше  школе нестрпљиво чекају следећи сусрет са гостима.

 

- Галерија -