И ове године, оквиру сарадње са Државним универзитетом „Лобачевски“ (ННГУ), наши ученици су имали прилику да се упознају са могућностима стипендираних студија на овом партнерском и пријатељском универзитету.
Ученици трећих разреда су присуствовали онлајн-презентацији овог универзитета која је одржана 03.новембра. Универзитет је и овога пута представио наш драги пријатељ проф. Константин Кемајев, начелник Одељења за развој међународне сарадње на ННГУ.  

Учесницима сусрета обратио се и наш бивши ученик, сада студент-магистрант на ННГУ Петар Јанковић. Он је упутио речи охрабрења нашим ђацима и говорио о својим искуствима везаним за учење и студентски живот у братском Нижњем Новгороду.
Дмитриј Корјаков, сарадник Српског центра при ННГУ, изразио је спремност да, као и неколико година уназад,  пружи помоћ по свим питањима везаним за подношење захтева за добијање стипендије.


Наши ученици су поставили неколико питања у вези са факултетима, стипендијама студентским стандардом.
На студијама на ННГУ тренутно има 40 студената из Србије и Републике Српске, међу којима је и шесторо наших бивших ђака.
Ове године четворо матураната наше гимназије припрема се да конкурише за студије на ННГУ.  
Срдачно се захваљујемо Константину Кемајеву, Петру Јанковићу, Димитрију Корјакову и свим нашим пријатељима са Универзитета „Лобачевски“. Њима, нашим садашњим и будућим студентима желимо пуно успеха у даљем раду.