Расписан је конкурс за добијање државних стипендија у оквиру квоте владе Руске Федерације.
У оквиру ове квоте ваши ђаци могу да упишу ННГУ "Н.И. Лобачевски". Настава се изводи на РУСКОМ језику. Студенти који не знају руски језик прво могу да упишу припремну годину где ће учити руски језик. Обука на њему траје 1 годину, она је бесплатна (покрива стипендија). Ако је потребна обука на припремној години, онда кандидати треба да наведу то у анкети.

Осим тога, предвиђена је обука на ЕНГЛЕСКОМ језику на неколико смерова:
02.03.02 «
Fundamental Informatics & Information Technologies», 38.03.01«Economics» и 41.03.05 «International Relations» (основне студије, обука траје 4 године); 31.05.01 «General Medicine» (специјалистичке студије, обука траје 6 година).
За обуку на енглеском језику кандидат треба да има ниво В2 (
upper intermediate). Обуку према квоти финансира Руска Федерација. Стипендија потпуно покрива школарину за цео период обуке (укључујући и обуку на припремном факултету за странце који не знају руски). Добитници стипендија имају право да живе у студентском дому и станарина ће им бити иста као и за руске студенте који студирају на буџету. Сада то износи од 600 до 3500 рубаља месечно (зависи од врсте дома и услова у њему). Осим тога, сваког месеца се исплаћује академска стипендија. Све остале трошкове (путни трошкови, припрема и превод документације, добијање и продужење визе, медицинско осигурање, исхрана и т.д.) сноси добитник стипендије.
За упис на ННГУ у оквиру квоте потребно је да урадите следеће:
- Да се региструјете до 1. новембра на сајту
https://education-in-russia.com где треба да попуните анкету у личном кабинету и електронски захтев за обуку. Приликом попуњавања захтева прво
изаберите жељени смер, после наведите ННГУ (пуни руски назив је Национальный исследовательский Нижегородский государственный университет им. Н.И. Лобачевского) као први на листи приоритета. Као резервне универзитете наведите 5 других. Ако нисте сигурни у сво
ј ниво знања руског језика, онда означите да вам је потребна припремна година (или можете уписати неки смер на енглеском). Треба да попуните сва поља анкете и да додате своју слику у боји. После захтев треба да одштампате, да потпишете и да скенирате.
Пажња! Можете да се региструјете само до 1. новембра 2021. године!
- Додајте у личном кабинету неопходна документа: анкету, копију пасоша и копију документа о стеченом образовању, копије медицинских докумената, као и докумената о својим достигнућима-наградама и писма-препоруке, ако их имате. Сви документи (осим докумената о достигнућима) морају бити преведени на руски језик.
- Пошаљите захтев на проверу и чекајте позив на одабир који ће спроводити Руски дом у Београду.
Детаљније о томе на руском и енглеском језику:
http://www.int.unn.ru/entrance/university_admission/
http://eng.unn.ru/admissions/quota-of-the-russian-government

Ђаци увек могу да се обрате Српском центру ННГУ па ћемо им радо помоћи.