Тринаестог јанара 2021. године на Универзитету «Лобачевски» (ННГУ) одржано је уручивање награда ПРО Лобачевски лауреатима у области научне журналистике, као и на пољу популаризације руског језика ван граница РФ.

Најбољи новинари Нижњег Новгорода и Нижњеновгородске области испунили су свечану салу Универзитета «Лобачевски» својими аплаузима – био је то њихов празник, Дан руске штампе. Организатор награде био је, по традицији, Универзитет «Лобачевски», а партнер – «Газпромбанка». 

У церемонији уручивања награда учествовали су заменик губернатора Нижњеновгородске области Андреј Саносјан, руководилац прес-службе Регионалне управе Вадим Циганов, ректор ННГУ Јелена Загајнова, вице-премијер филијале Банке «ГПБ» Евгениј Коган, представници Института филологије и журналистике, као идомаћих и иностраних медија.

Свечано уручење награда одвијало се у 5 номинација:

За популаризацију руског језика и руске културе ван граница РФ; 

За откривање нових имена у журналистици; 

За допринос патриотском васпитању студената-будућих новинара; 

За популаризацију науке у регионалном медијском простору  и

За популаризацију научних знања у Интернет-пространству.

У првој номинацији један од лауреата је и наша колегиница Милена Алексић која је уручењу присуствовала путем Zoom-платформе.

Честитамо колегиници Милени и срдачно се захваљујемо нашим пријатељима са Универзитета «Лобачевски» и Института филологије и журналистике.