Наша школа је била учесник 14. Међународног сајма образовања „Путокази“ који се традиционално одржава на Новосадском сајму. Имали смо прилику и задовољство да учествујемо и презентујемо нашу школу, као и да представимо све наше успехе и дугогодишњи заједнички рад наставника и ученика.  Велики број ученика, од првог до четвртог разреда заједно са наставницима, веоручитељем и педагогом школе је изразило задовољство да учествује у овој манифестацији.

Од када је сајам почео, до самог затварања, наш штанд су посетили бројни ученици основних и средњих школа, родитељи, познаваоци добре књиге, издавачи и сви они који су се фотографисали код нашег „бунара књига“.

  

У оквиру професионалне оријентације двадесет и седморо матураната се додатно информисало о могућностима уписа на жељене факултете. Матуранти су највише тражили информације за упис на Факултету техничких наука, Правном факултету, ПМФ-у, Медицинском факултету, Факултету за спорт и физичко васпитање, Универзитету „Сингидунум“, Технолошком факултету, Факултету за правне и пословне студије „ Лазар Вркатић“, Медицинском факултету ВМА и Пољопривредном факултету. Информације које су добили наши матуранти, од студената и представника поједних факултета, су везане за полагање пријемних испита, начину студирања и могућностима запослења након завршеног факултета.

  

Наши спортисти, кошаркаши су такође учествовали у спортском дану, у суботу 08.03.2019, заједно са проф. Слободаном Мрђанином и освојили прво место.

У организацији Новосадског сајма у сали конгресног центра наша школа је добила сребрну медаљу коју је у име школе преузела помоћник директора Весна Зечевић.