Као и претходних година, Нови Сад и наша гимназија, били су домаћини још једном међународном фестивалу „Прозафест“.  Гости су били писци из региона : Миљенко Јерговић , који је и добитник награде Милован Видаковић, Боривој Радаковић, Ранко Рисојевић, Срђан Срдић, Радивој Шајтинац и Енес Халиловић.

Наш гост је био познати хрватски писац Боривој Радаковић. Рођен је у Земуну 1951. године, али се још као дете преселио са родитељима у Загреб, где и данас живи. До сада је објавио романе Сјај епохе, Вируси, Што ће бити с нама, Не, то нисам ја, драму Добродошли у плави пакао и најновији комад  Не дирај ме!

Аутор нам је читао одломке из свог романа у стиховима Што ће бити са нама, и изазвао смех, опште одушевљење и  дуготрајан аплауз наших ученика. Његови текстови јесу духовити али и веома критички настројени, нарочито према данашњем друштву али и према појединцу који не приступа свесно животу већ дозвољава да га транзицијска стихија носи кроз таласе национализма, насиља и медијске манипулације.

Доживели смо незабораван сусрет са писцем који је са пуно стрпљења одговарао на наша бројна питања, и остаје нам да се надамо да ћемо га поново угостити и то као аутора представе која ће се играти у нашој сали.