• car001.png
  • car002.png
  • car003.png
  • car004.png
  • car005.png
  • car006.png
  • car007.png
  • car008.png
  • car009.png

 

У нашој гимназији, 27. марта 2015. године, одржано је Прво покрајинско такмичење у беседништву за ученике гимназија Војводине. Такмичење се одвијало у две категорије:

1)      Festina Lente (беседа на задату тему)

2)      Класична беседа познатих аутора

Гимназије које су послале своје представнике су: Гимназија „Јован Јовановић Змај“ (Нови Сад), Карловачка гимназија( Сремски Карловци), Митровачка гимназија (Сремска Митровица), Гимназија из Инђије, Гимназија „Сава Шумановић“ (Шид), Белоцркванска гимназија (Бела Црква),Гимназија „Борислав Петров Браца“ (Вршац) и наравно, наша гимназија, домаћин такмичења Гимназија „Лаза Костић“ (Нови Сад) .

Задатак да оцени ко је од 16 пријављених такмичара показао најбоље умеће и вештине беседништва имао је трочлани жири: проф. др реторике Здравко Јеж, са Привредне академије у Новом Саду, проф. др правне етике Борислав Гроздић са Војне академије у Београду и новосадски глумац Миљан Давидовић.

   
поздравна реч домаћина,
проф. Вукашина Лазовића
  водитељ програма
проф. Зорица Кокаи

Након поздравне речи директора Гимназије „Лаза Костић“ господина Вукашина Лазовића, програм је водила професорица Зорица Кокаи. На сцени су се смењивали млади гимназијалци који су оправдали поверење својих ментора и гимназија чији су били представници.

 
 

Жири је након дужег гласања донео следећу одлуку:

 -у категорији Festina Lente као најбоља проглашена је Софија Лазић са освојених 13,8 бодова из Карловачке гимназије, друго место заузео је Јован Јеромела са освојених 12,8 бодова из Гимназије „Јован Јовановић Змај“, док је треће место припало Даници Хован са освојених 11,8 бодова из Гимназије „Сава Шумановић“.

 

Награђени у категорији Festina Lente

  Награђени у категорији класичне беседе

-у категорији класичне беседе познатих аутора прво место припало је Вукашину Зорићу са освојених 14,2 бода из Гимназије „Јован Јовановић Змај“, друго место заузео је Милош Милашиновић са освојених 13,2 бода из Гимназије „Сава Шумановић“, док је треће место припало Бојану Бабићу са освојених 13,1 бод из Гимназије „Лаза Костић“.

Награђеним такмичарима још једном честитамо!

Координатори такмичења: професори Весна Зечевић, Лидија Огњановић, Наташа Милосавић, Елена Верзоти, Јасмина Вуковљак, Дражен Вукобратовић и Ђорђе Петровић.